Tοξικά μέρη στον κόσμο..

9 περιπτώσεις ανθρώπων που κέρδισαν το λαχείο και κατάφεραν να χάσουν τα πάντα

Για πολλούς από εμάς, το να κερδίσουν ένα λαχείο ή το λόττο, είναι κάτι σαν όνειρο ζωής. Για κάποιους που κατάφεραν να πετύχουν αυτό το στόχο, μοιάζει περισσότερο με έναν εφιάλτη χρεών, ψεμμάτων και συγκρούσεων δολοφονικού χαρακτήρα.

11 χρόνια πριν, η Sharon Tirabassi κέρδισε 10 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα δουλεύει για να επιβιώσει
sharon-tirabassi-is-back-in-the-working-class-after-winning-10-million-11-years-ago
Το 2004, η Sharon Tirabassi, μια άγαμη μητέρα που ζούσε με το επίδομα της πρόνοιας, εξαργύρωνε μια επιταγή επάθλου ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν η μεγάλη νικήτρια του Λόττο.
Στη συνέχεια, ξόδεψε όλα της τα κέρδη σε «ένα μεγάλο σπίτι, πανάκριβα αυτοκίνητα, ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, πάρτι με κρεπάλες, εξωτικά ταξίδια και δάνεια σε συγγενείς και φίλους.». Μετά από μια δεκαετία, ξεκίνησε και πάλι να εργάζεται part-time και να ζει στο ενοίκιο.
Η ίδια δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: Όλα αυτά είχαν πλάκα στην αρχή, τώρα πια ζω την επιστροφή στην αληθινή ζωη.»
Ευτυχώς για την ίδια, η Tirabassi αποταμίευσε ένα ποσό από τα κέρδη της σε λογαριασμό καταπιστεύματος για τα παιδιά της, που θα μπορέσουν να ανοίξουν όταν γίνουν 26 ετών

Οι προσευχές του Billy Bob Harrell Jr. είχαν εισακουστεί. Η τύχη του όμως, είχε κάνει φτερά.
billy-bob-harrell-jr-had-his-prayers-answered-but-his-luck-ran-out-after-he-couldnt-say-no
Ένας Πεντηκοστιανός ιερέας το 1997, πήρε για πρώτη φορά μια εντυπωσιακή απάντηση στις προσευχές του, κερδίζοντας 31 εκατομμύρια δολάρια στο Λαχείο του Τέξας.  Στην αρχή, η ζωή του Billy ήταν όμορφη, με ταξίδια στη Χαβάη, με αγορές νέων σπιτιών και αυτοκινήτων, ενώ έκανε και μια δωρεά από 480 γαλοπούλες  στους φτωχούς, σύμφωνα με το περιοδικό Time. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ξεκίνησε να συνεργάζεται με μια εταιρεία που ασχολούνταν με τη διαχείριση των κερδών νικητών σε τυχερά παιχνίδια. Σύντομα είχε μείνει απένταρος, ενώ δεν σταμάτησε να διατυμπανίζει πως «το λαχείο ήταν το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη.»


Το τζογαδόρικο όνειρο της Evelyn Addams
evelyn-adams-gambled-it-all-away-in-atlantic-city
Κόντρα στα προγνωστικά, στα μέσα της δεκαετίας του `80, η Adams κατάφερε να κερδίσει 2 φορές τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Η πρώτη φορά ήταν το 1985 και η δεύτερη, το 1986.
Η γυναίκα από το New Jersey κέρδισε 5,5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με στοιχεία από τους New York Times, κατάφερε να τα χάσει όλα, σε καζίνο του Atlantic City.
H Tonda Lynn Dickerson και οι περιπέτειες με τη φορολογία  
tonda-lynn-dickerson-was-forced-to-pay-gift-tax
Η πρώην σερβιτόρα Tonda Lynn Dickerson, δέχτηκε μια ωμή εκδίκηση από το ίδιο της το κάρμα, όταν αρνήθηκε να μοιραστεί τα κέρδη του λαχείου της και κλήθηκε να πληρώσει φόρους ύψους 1,119,347.90 δολαρίων.
Πώς συνέβη αυτό: Η Dickerson επένδυσε τα χρέη της σε μια εταιρεία και έδωσε στην οικογένεια της το 51% των μετοχών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί το κάλεσμα της εφορίας.
Το “sorry for party rocking” του Gerald Muswagon
gerald-muswagon-ended-up-feeling-sorry-for-partying
Το 1998, o Gerald Muswagon κέρδισε το τζάκποτ των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Super 7 Λόττο, στον Καναδά.
Αλλά δεν άντεξε το χρήμα και τη φήμη: Ξεκίνησε να αγοράζει αυτοκίνητα για τον εαυτό του και για φίλους, αγόρασε ένα σπίτι που μετέτρεψε σε «νυχτερινό στέκι για πάρτι» και γιόρταζε το νέο του τρόπο ζωής με τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών και αλκοόλ. Σύμφωνα με μαρτυρία γνωστής εφημερίδας, μέσα σε 1 μόνο μέρα, είχε αγοράσει 8 τηλεοράσεις κινηματογραφικής οθόνης για φίλους.
Στο τέλος, ο Muswagon κατέληξε να δουλεύει σε φάρμα φίλου για να πληρώσει όλα τα χρέη του και το 2005, έβαλε άδοξα τέλος στη ζωή, σε μια κρεμάλα, στο γκαράζ των γονιών του.

Americo Lopes: Παραιτείται, λέει ψέματα για το έπαθλο του και δέχεται μήνυση
americo-lopes-quit-his-job-lied-about-winning-and-then-got-sued
Ο εργάτης οικοδομών Americo Lopes κέρδισε το λαχείο του New Jersey, παραιτήθηκε από τη δουλειά του και όταν τον ρώτησαν «γιατί;», είπε ψέματα στους συναδέλφους του, λέγοντας πως χρειαζόταν χειρουργείο στα πόδια του, όπως κατέγραψαν οι New York Times.
Όλα τελείωσαν όμως, όταν αποκάλυψε την αλήθεια σε πρώην συνάδελφο, ο οποίος έδρασε σαν «βαθύ λαρύγγι», μιλώντας στους νυν συναδέλφους, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον Lopes, που δεν μοίρασε τα κέρδη σε όσους είχαν δώσει χρήματα για το λαχείο, όπως είχε υποσχεθεί. Οι συνάδελφοι του Lopes με μήνυση, κατάφεραν να αποσπάσουν ποσοστά επί των κερδών.
Η Ibi Roncaioli δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της. Προηγουμένως είχε κάνει το λάθος να μοιράσει τα κέρδη της.
ibi-roncaioli-was-murdered-by-her-husband-after-she-squandered-her-winnings
H Ibi Roncaiolι ζούσε μια ήρεμη ζωή στο Ontario, όταν ξαφνικά, το 1991, γινόταν πλούσια. Η Ibi κέρδιζε το λαχείο και δεν έλεγε τίποτα στον σύντροφο της γι`αυτό.  Όταν ο γυναικολόγος Joseph Roncaioli ανακάλυψε πως η Ibi είχε δώσει 2 εκατομμύρια από την περιουσία της σε ένα παιδί που είχε κάνει κρυφά με άλλον άνδρα, δεν έχασε χρόνο: Την δηλητηρίασε με αντιβιοτικά.

Ό Willie Hurt προδόθηκε από τα ναρκωτικά
willie-hurts-crack-addiction-did-him-in
Το 1989, ο Willie κέρδιζε το τζακποτ των 3.1 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λοταρία του Michigan.Δυο χρόνια αργότερα, ο Hurt κατάφερνε να πάρει διαζύγιο, να χάσει την κηδεμονία των παιδιών του και να έχει κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας καθώς μαχόταν να καταπολεμήσει τον εθισμό του στην κοκαΐνη. Μέσα σε όλη αυτή την εφιαλτική περιπέτεια, όλη του η περιουσία είχε ήδη εξανεμιστεί.

H Denise Rossi έκανε αίτηση διαζυγίου. Φρόντιζε να μην πει τίποτα σε κανέναν για το τζάκποτ που μόλις είχε κερδίσει
denise-rossi-didnt-disclose-the-jackpot-in-her-divorce-filing
 Όταν η Denise Rossi κέρδιζε 1.3 εκατομμύριο δολάρια στο lotto της California, φρόντιζε να κρατήσει τα νέα για τον εαυτό της, ζητώντας αιφνιδιαστικά διαζύγιο από τον σύζυγο της Thomas, χωρίς να αναφέρει το λόγο.
Ο Thomas αν και σοκαρίστηκε στην αρχή, συμφώνησε να χωρίσουν αμέσως. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών των διαζυγίου, η Denise συνέχισε να κρατά την περιουσία της μυστική.
Δυο χρόνια αργότερα, ο Thomas λάμβανε στο νέο του σπίτι στο Los Angeles ένα γράμμα, που αποκάλυπτε την αλήθεια.  Στη συνέχεια έκανε μήνυση στη Denise με αιτιολογία την μη αποκάλυψη της νέας της περιουσίας κατά την αίτηση διαζυγίου, με αποτέλεσμα, ο δικαστής να αποδώσει στον Thomas κάθε σεντ των κερδών της (ότι από αυτά είχε απομένει). Λίγο αργότερα, ο δικηγόρος της Denise, σε συνέντευξη του στο περιοδικό People, αποκάλυψε πως η Denise θα μπορούσε να είχε διατηρήσει έστω τα μισά της κέρδη αν δεν είχε κρατήσει μυστικά τα νέα του Λόττο από το σύντροφο της. Σήμερα ο Rossi απολαμβάνει ετήσια αποζημίωση ύψους 48.000 δολαρίων.


Πηγή: Rise