Tοξικά μέρη στον κόσμο..

12 (καθόλου) χρήσιμες πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για τα φρούτα!

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες το καλοκαίρι είναι η απόλαυση δροσερών φρούτων. Υπάρχουν όμως κάποια απίθανα πράγματα που ισχύουν για τα φρούτα και ίσως δεν τα γνωρίζατε. Όπως υπάρχουν και κάποιοι μύθοι που είναι ώρα να διαλύσουμε.


1. Αν βάλετε σταφύλια μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, θα… εκραγούν. (Τώρα ότι και να πω έγω όλο και κάποιος θα το δοκιμάσει ε; Και εγώ ψήνομαι .. την αλήθεια μου να την πω!)
2. Τα πορτοκάλια δεν βρίσκονται στη λίστα με τα 10 κορυφαία τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. (Μη μου λές τέτοια και δε ξαναφάω..)

3. Το πιο δημοφιλές φρούτο του κόσμου είναι η ντομάτα. (Καλά αυτό το πράγμα νομίζω κάποτε πρέπει να αλλάξει. Να πας στον μανάβη και να του πεις βάλε ένα κιλό από αυτά τα κόκκινα φρούτα.. τις ντομάτες εννοώ. Γίνεται;)

4. Η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ ενώ παίρνετε φάρμακα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική δόση και θάνατο. (Μόνο ένας θείος μου που ήταν διαβήτικος έπινε επειδή δεν μπορούσε να πίει άλλους χυμούς. Αυτό το πράγμα δεν πίνεται ρε 'σεις, μια (μικρή) δοκιμή θα σας πείσει)

5. Υπάρχουν "τετράγωνα" καρπούζια και καλλιεργούνται από Ιάπωνες αγρότες για πιο εύκολη αποθήκευση. (Τέτοιες ανωμαλίες ή οι Ιάπωνες ή οι Ρώσοι θα τις έκαναν. Ποιοί άλλοι δηλαδή;)

6. Τα αγγούρια είναι φρούτα. (Τα λέγαμε για τις ντομάτες παραπάνω τώρα και τα αγγούρια φρούτα μας προέκυψαν. Να πέρνουν σειρά μπρόκολα, ραπανάκια και μελιτζάνες)

7. Το χρώμα πορτοκαλί προέρχεται από το πορτοκάλι, πριν όμως, ονομαστεί έτσι λεγόταν geolured (κιτρινο-κόκκινο). (Δε θα κοιμηθώ σήμερα.. πέρνω τηλέφωνο όλο το σόι μου να τους το πω να γνωρίζουν. Τέτοια πράγματα δεν τα κρατάς για τον εαυτό σου)

8. Το φοινικόδεντρο Coco de Mer βγάζει το μεγαλύτερο καρπό του κόσμου που ζυγίζει 42 κιλά, με τους σπόρους του να φτάνουν τα 17 κιλά. (Αυτά είναι που μοιάζουν με μέζεα.. Να δες αν δεν πιστεύεις)

9. Υπάρχει δέντρο που ονομάζεται «φρουτοσαλάτα», το οποίο βγάζει 3 με 7 διαφορετικά φρούτα. (Κάτι σε μαγηρευτό υπάρχει; Αν δεν ... περιμένετε οι Ιάπωνες κάτι θα κάνουν και για αυτό)

10. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν «πεθαίνουν» αυτόματα με τη συγκομιδή τους. Απεναντίας, ανταποκρίνονται στο περιβάλλον τους για μέρες. (Αν ερμηνεύω σωστά την πρόταση αυτό το ξέραμε. Μόνο τα αχλάδια πεδιά δε κρατάνε να τα βάζετε στο ψυγείο)

11. Οι ντομάτες έχουν περισσότερα γονίδια από τους ανθρώπους (Εδώ τα δικά μας δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ακόμα μην αρχίσουμε με αυτά της ντομάτας)

12. Οι φράουλες έχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια (Εντάξει απλά τον χειμώνα θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και θα φάμε και πορτοκάλια. Εξ' άλλου εκεί στο Άργος τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Κλέφτες θα γίνουν!)


Πηγή: E-Daily

# Τα extra στις παρενθέσεις όπως θα καταλάβατε τα έγραψα εγώ καταστρέφοντας τελείως το αρχικό άρθρο. Με συγχωρείτε κύριε αρθρογράφε.