Tοξικά μέρη στον κόσμο..

9 εντελώς περίεργες συνήθειες συμπεριφορές ζώων

Bullying, φαινόμενο που τιμωρείται με σοδομισμό από τους Χιμπατζήδες.
Γλυκά και χαριτωμένα, αλλά λιγότερο γλυκά χαριτωμένα, ζώα όπως τα παρακάτω παρουσιάζουν μάλλον απροσδόκητες και οριακά creepy καθημερινές συμπεριφορές.

 
 
 
Αραχνούλες  (μην φας μεσημεριανό)
desktop-1419013883
Οι αράχνες κυνηγούν το θήραμα τους και το παγιδεύουν ρίχνοντας του ένα είδος δηλητηρίου, το οποίο υγροποιεί τα κόπρανα τους. Όταν πια έχουν παγιδέψει το θύμα, πίνουν το δηλητήριο από μέσα του.
Κοάλα με χλαμύδια
australian koala bear with her cute baby.joey in eucalyptus tree, port macquarie, new south wales, australia. exotic mammal with adorable infant in tropical setting
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, αυτό το γλυκό και χαριτωμένο ζωάκι απειλείται με εξαφάνιση από τις στέπες της Αυστραλίας, λόγω ενός στελέχους του ιού των χλαμυδίων, το οποίο όταν μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να τους προκαλέσει θάνατο.
Σουρικάτες με παραδοσιακά μυαλά (και serial killing διαθέσεις)
Suricate or meerkat (Suricata suricatta) family Earth males looking for enemies look in all directions

Ο Τιμών από το «Lion King» στην πραγματικότητα ανήκει σε ένα από τα πιο αδίστακτα ζώα του ζωικού βασιλείου. Πρόσφατα, ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου της Iowa, εντόπισε ομάδες σουρικατών, όπου ο αρχηγός υποδεικνύει το σχηματισμό των ζευγαριών αρσενικών-θηλυκών και τιμωρεί με θάνατο όποια θηλυκή μείνει έγκυος χωρίς την έγκριση του.
Οι Αγελάδες τρώνε όλες μαζί,  κοιτώντας μόνο προς τον Βορρά 
16328
Πόσο βαρετή μοιάζει η ζωή μιας αγελάδας; Όλη μέρα βόλτες στο χορτάρι και άρμεγμα. Κι όμως, ομάδα Γερμανών και Τσέχων επιστημόνων, μελετώντας σειρά από δορυφορικές εικόνες αγελάδων ενώ βοσκούν, διαπίστωσε κάτι που μοιάζει με πλοκή X-Files. Οι αγελάδες ως άλλες ζωόμορφες πιξίδες τρώνε κοιτώντας μόνο προς Βορρά ή προς Νότο. Καμία άλλη κατεύθυνση. Αν χαθείς ποτέ…
Τα θαλάσσια αγγούρια ξέρουν από άμυνα
desktop-1419013883 (1)
Τα θαλάσσια αγγούρια είναι ασπόνδυλοι οργανισμοί, που όταν νιώθουν ότι δέχονται επίθεση, προτάσσουν τα εντόσθια τους μέσα από τον πρωκτό. Κάπως έτσι δημιουργείται η παραπάνω ρομαντική (#not) εικονίτσα.
Χελώνες Ευθανασίας
desktop-1419013876
Στο ποταμό Γάγγη, είναι συχνό το φαινόμενο του να προσέρχονται οικογένειες για να θάψουν εκεί τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που μόλις έχουν απεβιώσει. Όταν δεν υπάρχουν χρήματα για την αποτέφρωση του, οι οικογένειες των Ινδών εφαρμόζουν ένα πιο απλό hack (!): Φέρνουν χελώνες, ώστε να κατασπαράξουν το κάθε πτώμα μέχρι τελικής πτώσης.
Μαζικές αυτοκτονίες
800px-Whaling_in_the_Faroe_Islands
Στην Ελβετία, σημειώθηκε περιστατικό όπου 28 αγελάδες ξαφνικά ξεκίνησαν να πέφτουν η μια μετά την άλλη από ένα φαράγγι, σε διάστημα 3 ημερών. Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί με αγέλες ψαριών που ξαφνικά ξεβράστηκαν σε αμμουδιές, ενώ στην πόλη Jatinga της Ινδίας, κάθε χρόνο, εκατοντάδες πουλιά εντοπίζονται νεκρά, στο χώμα. Γιατί;
Ινδοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι συνθήκες της ατμόσφαιρας «μπερδεύουν» τα πουλιά, προκαλώντας τους απώλεια προσανατολισμού και οδηγώντας τα στο μαζικό θάνατο. Υπάρχει επίσης η θεωρίας του «αρχηγού» της αγέλης, όπου αναφέρεται ότι ακόμα κι αν ο αρχηγός μιας ομάδας  ζώων είναι άρρωστος ή/και ετοιμοθάνατος, εκείνα θα συνεχίσουν να τον ακολουθούν τυφλά, μέχρι το τέλος.
Τα μυρμήγκια-εργάτες εμφανίζουν συλλογική  ευφυΐα 
16325
Συνήθως σε μια ομάδα ανθρώπων, όσους περισσότερους αν προσθέτεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η μεταξύ τους συνεννόηση. Σε μια ομάδα μυρμηγκιών-εργατών, συμβαίνει το αντίθετο: Όσο περισσότερο αυξάνεται μια αγέλη, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα μπορεί να τρομοκρατήσει άλλα ζωά και να  κατασκευάσει οδικά έργα όπως το παρακάτω:
Οι χιμπατζήδες σκοτώνουν κανιβαλιστικά τους «alpha males» της αγέλης
_77647074_1ngogo-males
Αν υπάρχει ένα ζώο που δεν σηκώνει πολλά-πολλά στο θέμα bullying, αυτό είναι ο χιμπατζής. Ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Iowa State, ακολούθησαν ομάδα Σενεγαλέζων χιμπατζίδων από το 2001 και διαπίστωσαν πως ο αρσενικός Foudouko, όταν επιχείρησε να επιστρέψει στην ομάδα μετά από τον διωγμό του, δολοφονήθηκε και φαγώθηκε (!) από ένα θηλυκό μέλος της. Φήμες περί παράλληλης σχέσης του Foudouko με άλλο κορίτσι, μάλλον επιβεβαιώνονται.
(Με στοιχεία από: Inverse, Viralnova)


Πηγή: Rise