Tοξικά μέρη στον κόσμο..

15+1 λόγοι που καθιστούν την Ιαπωνία μια πολύ ωραία χώρα

Η τέλεια δουλειά φαίνεται…

Όπως όλοι ξέρουμε η Ιαπωνία είναι από τα εκπληκτικότερα μέρη του πλανήτη και οι παραδόσεις αιώνων, εκεί, καλά κρατούν! Μπορεί οι λόγοι για τους οποίους η χώρα αυτή να μην σας είναι τόσο συμπαθητική αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι λόγοι, καλοί, για να αναθεωρήσετε και να την εκτιμήσετε δεόντως!

Δείτε ποιοι είναι!
Η πιο ασφαλής μητρόπολη του κόσμου
pic-1-risegr
Το ερευνητικό κέντρο Economist Intelligence Unit δημοσίευσε μια βαθμολογία από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, με βάση την ενημέρωση, την προσωπική ασφάλεια και την υγειονομική περίθαλψη και των υποδομών. Έτσι το Τόκιο κατέκτησε την πρώτη θέση, η Σιγκαπούρη τη δεύτερη και η Οζάκα την τρίτη.
Αναλυτικές οδηγίες
pic-2-risegr
Η Ιαπωνία είναι γεμάτη από οδηγίες και εγχειρίδια που ακόμα και οι ξένοι μπορούν να καταλάβουν ακόμα και αν τα κείμενα δεν είναι μεταφρασμένα στα αγγλικά.
Ημέρα εορτής για παιδιά!
pic-3-risegr
Η 15η μέρα του Νοέμβρη είναι κάτι σαν εθνική εορτή μιας και τα παιδιά που είναι 3, 5 και 7 θεωρούνται κάπως τυχερά την ημέρα «Shiti-Go-San» όπως δηλαδή την έχουν ονομάσει. Oι συγκεκριμένοι αριθμοί θεωρούνται τυχεροί καθώς τα παιδιά που είναι σε αυτές της ηλικίες είναι στο κρίσιμο στάδιο της ανάπτυξής τους.
Άσκηση το πρωί
pic-4-risegr
Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, ακόμα και υπάλληλοι εταιριών, προτού ξεκινήσουν για τη δουλειά κάνουν γυμναστική. Η παράδοση αυτή υπάρχει από το 1928 και υποστηρίζεται ευρέως, δεδομένου ότι όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα αλλά τους ενθαρρύνει στη δουλειά κιόλας.
Oι Παρασκευές
pic-5-risegr
Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στην Ιαπωνία υποφέρουν από υπερκόπωση εξαιτίας του τεράστιου φόρτου εργασίας σε καθημερινή βάση. Για την καταπολέμηση αυτού η κυβέρνηση ενέκρινε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Premium Friday. Έτσι κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα οι εργαζόμενοι μπορούν να εγκαταλείψουν νωρίτερα το χώρο εργασίας τους.
 Εταιρίες με μακροχρόνια ιστορία
pic-6-risegr
Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι πολύ αυστηρά στην Ιαπωνία,  γι΄αυτό και υπάρχουν και αρχαίες εταιρίες όπως η Hoshi Ryokan (παραδοσιακό ξενοδοχείο). Η εταιρία υπάρχει από το 718(!!!) και διευθύνεται από την ίδια οικογένεια εδώ και 46 γενιές.
Καταφύγια για τα άγρια ζώα
pic-7-risegr
Στο νησί της Honshu βρίσκεται το Zao Fox Village, ένα χωριό γεμάτο άγριες αλεπούδες που όλοι εκτός από (προφανώς) τα μικρά παιδιά μπορούν αν επισκεφτούν και να τις ταΐσουν.
Αστραπιαία συντήρηση οδοστρώματος 
pic-8-risegr
Το 2014 μια τεράστια τρύπα 45 πόδια βαθιά αναδείχθηκε σε έναν δρόμο στη Φουκουόκα. Πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη όμως ευτυχώς δεν έπαθε κακό κανείς. Όπως και να ΄χει η τρύπα διορθώθηκε μέσα σε 48(!!!) ώρες η οποία εξέπληξε τους χρήστες του διαδικτύου σε όλο το κόσμο!
Εργάτες συντήρησης
pic-9-risegr
Οι εργάτες της φωτογραφίας έχουν καλύψει το αυτοκίνητο κάποιου με μια διάφανη μεμβράνη ώστε να το προστατεύσουν από τη βρομιά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Μέγιστη άνεση σε ελάχιστο χώρο
pic-10-risegr
Οι Ιάπωνες συνήθως ζουν σε μικρά διαμερίσματα, όμως, όλα τα νέα κτίρια έχουν νεροχύτες στα μπαλκόνια τους ώστε να κάνουν τη φροντίδα για τα λουλούδια τους πιο εύκολη.
Προσοχή στις λεπτομέρειες
pic-11-risegr
Ακόμη και στα φρεάτια! Μερικά από αυτά άνετα ανταγωνίζονται μουσειακά εκθέματα.
Υπερταχείες αμαξοστοιχίες
pic-12-risegr
Τα υψηλής ταχύτητας Shinkasen τραίνα, όπως δηλαδή ονομάζονται οι υπερταχείες αμαξοστοιχίες μπορούν να φτάσουν τις ταχύτητες των 200 μιλίων την ώρα. Η αργοπορία για τους ανθρώπους στην Κίνα είναι μια λέξη άγνωστη, όπως και άγνωστο το συναίσθημά της…
Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε όλα τα κινητά τηλέφωνα
pic-13-risegr
Εκτός από το εθνικό σύστημα J-Alert που επιτρέπει στην Κυβέρνηση να προειδοποιήσει τους πολίτες μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μεγαφώνων, υπάρχει επίσης ένα σύστημα ειδοποιήσεων SMS. Eίναι εγκατεστημένο σε κάθε σύγχρονο κινητό τηλέφωνο όπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις τοπικές αρχές να προειδοποιούν τον καθένα στην περιοχή από 4 έως 20 δευτερόλεπτα.
Ποικιλία τροφίμων  
pic-14-risegr
Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε θελήσετε στην Ιαπωνία, όπως παραδοσιακές τηγανίτες γλυκιάς σοκολάτας! Επιπλέον, μια καφετέρια με τους λάτρεις του Lego είναι έτοιμη να ανοίξει ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε φαγητά σε σχήμα… lego! Τι άλλο;
Φαγητά-έργα τέχνης
pic-15-risegr
Η τέχνη της mukimono είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ιαπωνία! Το σκάλισμα φρούτων και λαχανικών είναι κάτι το μαγικό! Με ειδικό μαχαίρι λάξευσης μπορούν να χαράξουν μέχρι και θαλασσινά!
Οδοντόκρεμα που βοηθά στις… κουφάλες
pic-16-risegr
Ο Ιάπωνας επιστήμονας Kazue Yamagashi εφηύρε μια οδοντόκρεμα που μπορεί να αποκαταστήσει τις ρωγμές και τις κουφάλες στα δόντια γρήγορα και χωρίς πόνο! Μια ουσία που βρίσκεται στην συγκεκριμένη οδοντόκρεμα υγροποιεί ελαφρώς την επιφάνεια του ραγισμένου σμάλτου, ενώ μετά από 3 λεπτά η πάστα κρυσταλλώνεται και η τεχνητή του ύλη τίθεται και πάλι στη φυσική της δομή.

Πηγή: RiseGr