Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Σε τι χρησιμεύει η πολύ μικρή τρύπα δίπλα στην κάμερα του iPhone;

Τίποτε στο iPhone δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του και όλα είναι τοποθετημένα σε κάθε σημείο γα συγκεκριμένο λόγο και προς όφελος των χρηστών.

Ανάμεσα στα στοιχεία της συσκευής, υπάρχει μια μικρή τρύπα την οποία δεν έχουν παρατηρήσει ή αξιολογήσει οι περισσότεροι χρήστες.
Όταν λανσαρίστηκε το iPhone 5 ένα μικρό, αλλά σημαντικό στοιχείο ήρθε μαζί με την πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορεί να φαίνεται άσχημο και με ουδεμία χρησιμότητα με την πρώτη ματιά, αλλά αυτή η πολύ μικρή τρύπα στην κορυφή της συσκευής, στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Οι περισσότεροι χρήστες, όταν ρωτήθηκαν, ανέφεραν ότι θυμίζει και θα μπορούσε να είναι ένα κουμπί reset, για επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει τίποτα να πατήσεις και δεν θα συμβεί κάτι αν το αγγίξεις.

Αν αγαπάτε την ποιότητα του ήχου της συσκευής και το πώς σας ακούνε οι άλλοι, τότε μπορείτε να ευχαριστείτε αυτή τη μικροσκοπική τρύπα που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα και το φακό στο πίσω μέρος της συσκευής σας. Πρόκειται για ένα μικρόφωνο που δεν βρίσκεται εκεί τυχαία και έχει μια πολύ συγκεκριμένη χρησιμότητα: Η συσκευή διαθέτοντας περισσότερα από ένα μικρόφωνα, επιτρέπει στον ήχο της φωνής να έρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ένας εσωτερικός επεξεργαστής ουσιαστικά ανατέμνει τα δεδομένα του ήχου και αυτό για το χρήστη σημαίνει καλύτερης ποιότητας ήχο. Ο περιττός θόρυβος του περιβάλλοντος εξαλείφεται, ενώ ουσιαστικά μέσω αυτού βελτιώνεται όλη η λειτουργία των εφαρμογών που έχουν να κάνουν με ηχητικά σήματα όπως της Siri, του FaceTime κι άλλων.
Γενικότερα, ωστόσο, τα iPhones έχουν πολλά φανερά, αλλά και κρυφά χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζουν αρκετοί χρήστες ακόμη και αν έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα.


Πηγή: E-Daily.gr